за кашони орг

КАШОНИ

0 700 155 45

на цената на един градски разговор от цялата страна.

Изпратете запитване на нашият и-мейл office@kashoni.org

кашон

КАШОНИ ОРГ стартира своята дейност по  производство и продажба на кашони чрез бизнес нишата на фирмите за преместване на дома и офиса. И до ден днешен тези фирми са наши редовни клиенти. Работим с няколко такива фирми за хамалски услуги и разширяваме бизнес сътрудничеството си в този бранш, тъй като те се нуждаят ежедневно от кашони и опаковъчни материали при преместването на семейства от един адрес до друг, както и при преместването на фирми от един офис в друг. Находчиво развихме контактите си с хамалите в София и цяла България и ежеседмично доставяме кашони. Всичко стана случайно, покрай една доставка на 300 кашона за една строителна фирма, която е наш клиент от дълги години. Необходими ни бяха хамали и транспорт за доставка на тези кашони до трудно достъпен планински курорт, в който нямаше как да се достигне лесно и имаше нужда от физическата сила на хамали, които да извървят пеш определено разстояние до обекта. Така разбрахме, че въпросната фирма също се нуждае от кашони ежедневно и им предоставихме неустоимо по-добра оферта от дотогавашната им фирма, която им продаваше кашони. Възползвахме се и бързо установихме контакт с много други фирми от техния бранш и така разширихме дейността си в тази нисша. Онова време сякаш беше белязано като период за разширяване и разрастване на дейността ни, защото в разстояние на не повече от месец се превърнахме в партньор и на няколко фирми за доставка на зеленчуци и разни хранителни продукти в супермаркети и хранителни магазини в София. Така от фирма, имаща два-три сериозни клиенти от областта на строителния бизнес, ние открихме неочаквани бизнес ниши, чрез които вече имахме ежеседмични поръчки за кашони и други опаковъчни материали, подходящи за преместване.

завод за кашони

Днес КАШОНИ ОРГ (това е само едно от рекламните имена на нашата фирма, а ние се подвизаваме и под много други имена – тактика, замислена от наши приятели от рекламната агенция, с която работим) произвеждаме и продаваме кашони за няколко отделни бизнес ниши и се радваме на успех във време на световна, а не само българска икономическа криза. Това много ни радва, защото е комплимент за нашата находчивост и бизнес далновидност.

Строителните фирми в България са малко и най-вероятно щяхме да фалираме като производители на кашони (за щастие това не е единствената бизнес дейност на собствениците на фирмата ни). Конкуренцията и в нашия бранш – производство и продажба на кашони – се разраства и става трудно да задържиш едровите си клиенти, засипвани от съмнително ниски, но изкушаващи оферти. Разбрахме нещо интересно. Явно кризата често не кара хората да спрат бизнес начинанията си, а напротив, притеснени от несигурността на ежедневието, те хазартно рискуват и опитват нови дейности, инвестират в съмнителни нови начинания, така и при нас производителите на кашони се оказва, че конкуренцията нараства, а не намалява, въпреки, че навсякъде се говори за криза и обедняване.

Притиснати от конкуренцията, но мотивирани от новите ни клиенти, нуждаещи се от кашони редовно, макар и в по-малко количество, ние също на свой ред инвестирахме в закупуването на нов клас машини а производство на кашони и наехме нови служители.    kashon-operirane Рисковано е да инвестираш в ситуация на криза, твърдят всички, но ние избрахме смелостта пред страха и сега можем да се похвалим с над 300 % ръст в продажбите… и всичко това, пак да повторя, във време на световна финансова криза. Разбира се, това е преекспонирана тема и ние, производителите на кашони, не сме единствените, които съумяваме да извлечем облаги от кризата.

Едно обаче държим да изтъкнем – за разлика от мнозинството бизнесмени, ние не позволихме да направим компромис в качеството. Да, намалихме цените и глезим клиентите си с всички екстри, на които сме способни и за които се досетим, но не продаваме ниско качествени кашони и опаковъчни материали.